Zkuste to se sušeným droždím

1. července 2010 v 17:17 | Mirka |  VAŘENÍ
Jsem člověk povahy vcelku průskumnické,


 a tak ani v oblasti pečení chleba v domácí pekárničce jsem se nenechala zahanbit, a konečně, po dvou letech, co vlastním pekárnu , vyskoušela jsem si sušené droždí.
Doposud jsem pekla z droždí zmraženého. Fajn, ale přece jenom, sušené je dobré, dá se dobře použít odložený start, no prostě, hr na to. Pátrala jsem po internetu, dokonce jsem kolem té stránky už šla, ale vylekal mě popis, že je pro cukráře. Až jsem se nakonec zeptala na jedné konferenci pro nevidomé, jestli někdo neví, kde by se na netu daly sehnat sušené kvasnice, že nechci pořád kupovat po malých balíčcích, které vyjdou zhruba na dva chleby. Jeden pán mi pomohl a našel stránku, právě tu, které jsem se tolik bála. Včera mi sušené droždí došlo a po nezdařeném pokusu se už ten dnešní chleba docela hezky podobá chlebu. Zkuste to taky, je to pohodlnější, celkem v klidu a bez čtvrcení kvasnic. To mi obzvlášť nešlo. Tak přeju hezký den a třeba dobrou chuť u doma upečeného pečiva.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama