Jednoduchý krém z lilku

1. června 2013 v 10:55 | Mirka |  VAŘENÍ
Lilek jsem si velice oblíbila, protože jeho zpracování není příliš složité a chutná skvěle. Je pravda, že ho neplním, spíš jsem ho vždycky restovala, což dopadlo většinou tak, že mi změknul tak, že byl spíš podušený, a tak, když se mi tentokrát dostalo do ruky dvě kila lilku, rozhodla jsem se cíleně ho podusit, rozmixovat a tím z něj udělat jemný krém.
Nakrájela jsem si lilek na kousky, i se slupkou, a dala jsem ho dusit na pánev pod poklici, s trochou vody. Až byl měkký, vyndala jsem ho do mísy a pokračovala s dalšími várkami, protože se tam prostě všechen nevešel.
Pak už jen rozmixovat a je hotovo. Půlku jsem použila na polévku, druhou jsem si dala do dvou skleniček a zavařila na příště. Uvidíme, co z toho vymyslím za pokus. :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama