Červenec 2013

Vařené brambory trochu jinak - samozřejmě v mikrovlnce

11. července 2013 v 5:39 | Mirka |  Vaření v mikrovlnce
Taky vás otravuje loupat brambory "na loupačku" vařené ve slupce? Mě jo, jsou horké, musejí se chladit, slupka z nich dost často nejde...
Minulý týden jsem si našla docela příjemný způsob, jak se tomuto "problému" vyhnout. Je to jednoduché.
Brambory normálně zastudena oloupu, "rozšmelcuju" na sekáčku nadrobno, jako na bramborákové těsto a mám po starosti. Pak už vložím jen do vhodné nádobky, nejlépe do té, která má na víku takovou tu dírku, kterou odchází pára, přidám asi 4 kávové odměrky vody, a šup s tím do mikrovlnky. Vlním asi šest minut, záleží na množství takto nastrouhaných brambor. Asi tak po dvou minutách je dobré stav suroviny zkontrolovat, promíchat, opatrně ochutnat. Výsledek mi připadal docela podobný tomu, co se dá udělat z brambor předem uvařených a následně loupaných. Takto "nastrouhané" brambory můžeme použít třeba na těsto na knedlíky, nebo na bramborové těsto třeba na muffinky. V iniciativě se meze nekladou.
Mně alespoň tato příprava velmi vyhovuje a určitě se jí budu držet.
Přeji všem krásný den a dobrou chuť k dobrým jídlům.